Vejledning til MindApps

Hvilke apps vises på MindApps.dk?

På MindApps.dk anmelder vi apps, der henvender sig til mennesker med psykiske problemer, som opfylder krav til datasikkerhed, privacy og klinisk kvalitet, og som man har direkte adgang til via app butikker. På sigt vil man også kunne finde artikler om apps, som man ikke har direkte adgang til, men som eks. kræver tilknytning til en specifik klinik eller behandling for at kunne bruges.

 

Hvordan fungerer scoresystemet?

Anmeldte apps får en score fra 0.0 til 3.0 stjerner. Denne score er et gennemsnit af den score et screeningspanel har givet en app på baggrund af Apptjekkerens 12 spørgsmål. Scoren kan ikke stå alene, men bør benyttes i sammenhæng med vurderingen i anmeldelsen. En app kan f.eks. have fremragende baggrundsinformation, klinisk kvalitet og design, men hvis der er mangler i funktionaliteten vil den ikke få 3 stjerner. Dette vil være beskrevet i anmeldelsen.
3.0 gives til en fuldstændig fejlfri, veldesignet og velbeskrevet app. Der er udviklet sammen med brugere og har en høj dokumenteret effekt. 
2.0 gives til en app med god baggrundsinformation, klinisk kvalitet, funktionalitet og design.
1.0 gives til en app, der har enkelte brugbare funktioner. Men som har mangler på et niveau, der påvirker brug af appen negativt. Man vil som udgangspunkt ikke finde apps med en lavere score end 1.5 på MindApps.dk

 

Samarbejde med Inspirationsgruppen

MindApps.dk samarbejder med Inspirationsgruppen i Vejle Kommune. Inspirationsgruppen består af tidligere og nuværende brugere af socialpsykiatrien i Vejle Kommune.

Vi holder løbende workshops med Inspirationsgruppen, hvor vi udvikler funktioner på MindApps.dk og tester apps.

På MindApps er vi rigtig glade for samarbejdet, hvor borgerne bidrager og gør en stor forskel for kvaliteten af vores anmeldelser og hjemmeside.

Kort om Inspirationsgruppen:

  • Er en del af satspuljeprojektet Sundere socialpsykiatri – fra ‘klient’ til agent i Vejle Kommune
  • Består af en bruttotrup på 15-18 personer
  • Mødes med jævne mellemrum og arbejder med aktuelle temaer

Var artiklen nyttig for dig?

Op
Ned

Tak for din feedback

Fortæl gerne, hvorfor du pegede tommeltotten op eller ned.

Mange tak

Vi sætter stor pris på dit input.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Psykiatrien i Region Syddanmark Region Syddanmark CoLab Denmark