BioRemind Connect

BioRemind Connect er en platform der kombinerer en hjemmeside, du tilgår via PC eller tablet med en app. I platformen kan behandleren sammensætte værktøjer og strategier, som patienten kan have adgang til via egen smartphone. Behandleren logger ind på sin computer og sammensætter i BioRemind Connect de værktøjer og funktioner som den enkelte patient skal have til rådighed i deres app. Appens øvelser og funktioner baserer sig på kognitiv adfærdsterapi. Funktionerne der er til rådighed er bl.a. videoer om angst, vejrtrækningsøvelse, huskekort, handlingsplan og en værktøjskasse hvor behandleren kan tilføje PDF-dokumenter, videoer, links og lydoptagelser i patientens app.  

 

Godt at vide:

  • Appen kan kun benyttes med et login fra en psykolog eller behandler.

 

+

  • Der er tilgængelige videoer til psykoedukation om angst.
  • Platformen giver mange muligheder for personlig tilpasning.
  • BioRemind Connect udgør ikke en risiko i forhold til datasikkerhed. Som sundhedsprofessionel skal man dog være opmærksom på at ønsker man at benytte BioRemind Connect aktivt ind i behandlingen i psykiatrien, skal der laves en databehandleraftale, og vi råder derfor til at kontakte os på MindApps.dk for hjælp.

 

÷

  • Appen virker mere intuitiv at navigere i på iOS end på android.
  • Der er ikke supportfunktion i selve appen, kun på behandlerens web-platform.
  • Man skal være opmærksom på at data sendt med funktionen “Anbefal en ven” sker via SMS, hvilket betyder at data i SMS’en ikke er krypteret.
  • Der er kun videoer til psykoedukation om angst

 

 

Læs mere

Tekniske informationer

Funktioner

Behandleren logger ind på sin computer og sammensætter i BioRemind Connect de værktøjer og funktioner som den enkelte patient skal have til rådighed i deres app. Der er følgende værktøjer behandleren kan tilføje i appen:

Viden indeholder korte videoer, der alle omhandler forskellige aspekter af angst, f.eks. “Hvorfor bliver man angst” og “Tankeomstrukturering”. Videoerne er optaget med en praktiserende psykolog og en læge.

Værktøjskasse giver behandleren mulighed for at lægge de værktøjer ind i patientens app, som er relevant for den enkelte patient. Det kan være et link til en hjemmeside, en video, et billede, et PDF-dokument eller en lydoptagelse.  

Huskekort indeholder motiverende læresætninger, hjælpsomme beskeder og råd. Huskekort udfyldes af patienten selv eller under vejledning fra behandleren og kan indstilles med reminder-funktionen til at komme på det tidspunkt eller den lokation, hvor patienten har brug for det.

Mål indeholder en handlingsplan, hvor patienten kan opstille et ønsket hovedmål, samt delmål for hvordan det mål opnås.

Vejrtrækning er en øvelse hvor brugeren kan få hjælp til at få ro i kroppen og tankerne ved at fokusere på vejrtrækningen. Grafik på telefonen vejleder i forhold til hvornår man skal trække vejret, holde vejret og puste ud igen. Hvis man ønsker at gøre det diskret og uden at kigge på telefonen, kan man tilføje vibrationsfunktion til at vejlede en igennem øvelsen.  

Reminders er en funktion der giver patienten mulighed for at indstille appen til at minde en om et bestemt huskekort eller vejrtrækningsøvelsen, på et bestemt tidspunkt eller en bestemt lokation.

Opdater funktioner er en funktion, som patienten skal bruge til at opdatere appen, hver gang behandleren har foretaget ændringer i BioRemind Connect.

Metode

Det fremgår ikke eksplicit hvilken metode appen tager afsæt i. Øvelserne i BioRemind Connect baserer sig på kognitiv adfærdsterapi, en metode hvortil der findes mange evidensstudier, og som samtidig bruges bredt som behandlingsmetode til psykiske vanskeligheder.

Målgruppe

Appen henvender sig bredt og ikke til en specifik diagnose. De videoer der er i appen henvender sig på nuværende tidspunkt til patienter med angst, men BioRemind har planer om at udvide dette med flere kategorier i fremtiden.   

Udvikler og samarbejdspartnere

BioRemind Connect er udviklet af BioRemind IVS. BioRemind Connect er udviklet i et samarbejde mellem læger og psykologer heriblandt Carsten Obel, professor på Institut for Folkesundhed ved Aarhus Universitet, Mikkel Arendt psykolog og professor ved Institut for Klinisk Medicin og Psykologisk Institut og Lisbeth Jørgensen praktiserende psykolog, samt klienter.

Data og sikkerhed

BioRemind Connect udgøre ikke en risiko i forhold til datasikkerhed. Man skal dog være opmærksom på at data sendt med funktionen "Anbefal en ven" sker via SMS, hvilket betyder at data i SMS’en ikke er krypteret. Som sundhedsprofessionel skal man være opmærksom på at ønsker man at benytte BioRemind Connect aktivt ind i behandlingen i psykiatrien, skal der laves en databehandleraftale, og vi råder derfor til at kontakte os på MindApps.dk for hjælp.

Klinisk Effekt

Appen er ikke afprøvet i et effektstudie. BioRemind har foretaget evalueringer og brugertest af appen, sammen med både psykologer og klienter, i form af før- og efter-interviews, med spørgsmål om brugen af appen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Psykiatrien i Region Syddanmark Region Syddanmark