Grateful

Grateful hjælper dig med at blive opmærksom på, hvad man er taknemmelig for. Grateful har til formål at få dig til at tænke over, hvad du er taknemmelig for i hverdagen. Grateful stiller spørgsmål, som kan få dig til at reflektere over din taknemmelighed. I Grateful kan du skrive dine refleksioner ned, og få sat ord på det du værdsætter. Det kan sammenlignes med en dagbog for taknemmelighed, som hjælper dig med at samle, og skabe overblik i alt det du er taknemmelig for.

Grateful har et simpelt design, og er meget intuitivt at bruge. Grunden til at appen gerne vil have dig til at beskrive, hvad du er taknemmelig for, er fordi forskning viser at taknemmelighed har en masse positive effekter. Heriblandt øget velvære, mindske stress og skabe bedre sociale relationer.

Grateful kan være en øvelse i at opdage og holde fast i, hvad du er taknemmelig for. På den måde kan man blive mere opmærksom og glad, for de ting man i hverdagen kan have tendens til at tage for givet. 

 

Godt at vide:

Det er muligt i appen at sætte en “reminder” til dig, så du på samme tid hverdag kan blive mindet om, at skrive ned hvad du er taknemlig for den dag. Appen gemmer kun dine data på mobilen, så hvis du mister din mobil har du også mistet dine data. Grateful er som udgangspunkt ikke målrettet brugere med svære mentale problemer. Brugere med svære mentale problemer kan dog bruge denne app under supervision af en professionel, eller som del af et terapeutisk forløb.

 

+

  • Appen har et simpelt og intuitivt design.
  • Gode muligheder for tilpasning af appen.
  • Grateful er som udgangspunkt gratis at bruge.
  • Appen har en klart defineret funktion, og er hurtig at komme i gang med.

 

÷

  • Det er kun muligt at anvende Grateful på engelsk.
  • Grateful er kun tilgængelig på Iphone.
  • Nogle funktioner kræver et premium abonnement  for 35 kr.
  • Det er kun muligt at sætte kode på, hvis man har betalt for premium.

 

På Mindhelper.dk kan du finde et enkelt træningsprogram til, at blive mere taknemmelig i hverdagen. Du kan også smutte ind på Taknemli.dk, hvor du kan finde øvelser og teknikker om taknemmelighed.

 

 

 

Læs mere

Tekniske informationer

Funktioner

Reflect funktionen er plustegnet i bunden. Her kan du skrive ned, hvad du er taknemmelig for, hertil kan du også tilføje billeder. Alt hvad du har skrevet ned bliver koblet op på en kalender i appen, så du har en løbende oversigt for det du er taknemmelig for.

Tag kan man finde når man er i refleksions funktionen, og kan hjælpe dig med at organisere dine refleksioner. Man kan nemlig både sortere eller søge efter tags, så hvis du for eksempel tagger alt der har med familie at gøre, kan det være nemmere at finde senere.

Reminders kan blive sat for at huske dig på, at skrive ned hvad du er taknemlig for. du kan selv bestemme, hvor ofte du vil få en notifikation om påmindelse. Du kan også bestemme, hvilken lyd vil blive påmindet af.

Søgefunktion kan hjælpe dig til at finde et bestemt opslag om taknemlighed, som du har lavet.

Prompt editor er en funktion som gør det muligt at skrive dine egne refleksionsspørgsmål. Så når du bruger refleksions funktionen, vil du blive stillet spørgsmål du selv har bestemt, efter dine behov og præmisser.

Settings giver dig mulighed for at indstille størrelsen på tekst, baggrundsskygger og farver. Du kan også bestemme, hvordan dine taknemligheds refleksioner skal sorteres.

Metode

Grateful er et værktøj, man kan bruge til at reflektere over sin taknemlighed, og bygger ikke på nogen klinisk metode.

Målgruppe

Grateful henvender sig til børn og voksen fra 13 år og op. Appen kræver, at man kan læse og forstå engelsk.

Udvikler og samarbejdspartner

Grateful er udviklet af det amerikanske virksomhed Treebetty, som hovedsageligt udvikler apps til læring hos mindreårige børn.

Data og sikkerhed

Grateful lever op til datasikkerhedskravene. Man skal dog være opmærksom på, at i gratis versionen er der ikke mulighed for pinkode på appen, så mister brugeren sin telefon kan andre få adgang til ens oplysninger i appen. Derudover lagres data kun på telefonen, hvilket gør, at data ikke kan gendannes, hvis telefonen mistes eller appen slettes.

Klinisk effekt

Der er ikke studier på effekten af appen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Psykiatrien i Region Syddanmark Region Syddanmark