Living Buddy

Living Buddy er en motionsapp, der er udviklet til børn og unge. I Living Buddy vælger du en digital motionsven, som du træner sammen med. Appen har seks forskellige træningsaktiviteter herunder løb, cykling, kapløb, 7 min workout (niveauopdelt) ‘shake’ og balance. De fleste øvelser er udvalgt i samarbejde med fysioterapeuter. Når du træner samler du samtidig point. Som der indsamles point vil din motionsven stige i level, og ved forskellige levels udløses der en præmie i form af nyt tøj til din motionsven. Nogle af øvelserne er også level-opdelt. Her vil gennemførelsen af level 1 låse op for level 2 og så fremdeles. Appen har desuden en påmindelsesfunktion, hvor det er muligt at minde om en bestemt øvelse én gang, dagligt eller ugentligt.
 

Appen er udviklet i samarbejde med Center for Autisme, Danske fysioterapeuter og Det Nationale autismeinstitut.

Godt at vide:

  • En del af øvelserne baserer sig på konkurrence, hvor det er muligt at dele resultater eller udfordre venner i øvelser. Dette kan gøres gennem Facebook. Du skal være opmærksom på at dette betyder deling af personfølsomme oplysninger, og dermed lever appen ikke op til sikkerhedskravene til patientbehandling. Hvis appen benyttes i behandling frarådes det at dele informationer, det bør dog nævnes at appen i høj grad benytter netop deling af resultater som et konkurrenceelement og dermed som en stor del af motivationen for at bruge appen.

 

+

  • Living Buddy har en rating på 2,65. Det der trækker op for Living Buddy er funktionerne og designet i appen. Den er veludviklet, og designet henvender sig godt til målgruppen. Samtidig er der en fornuftig beskrivelse af appen, og selvom der ikke er en isoleret dokumenteret effekt på selve appen, så bygger den på velkendte øvelser lavet i samarbejde med fagpersonale. 
  • Appen er tilgængelig til iPad.

 

÷

  • Under nogle øvelser skal man have telefonen på sig, da den ellers ikke kan registrere afstande og lignende. Øvelser som ‘balance’ kræver også at man kigger på skærmen imens der trænes.

 

Brugerperspektiv:

Living Buddy er afprøvet i samarbejde med en række afdelinger i Børne- og Ungdomspsykiatrien i Region Syddanmark. Her oplevede mindre børn appen som sjov og underholdende. De større børn (ca 10 år og opefter) fandt den lidt for barnlig. Behandlerne var også i tvivl om appen får træningen til at gå for meget op i leg.

Læs mere

Tekniske informationer

Funktioner

Appen har en påmindelsesfunktion, der kan påminde om én bestemt øvelse én gang, dagligt eller ugentligt.

De seks forskellige aktiviteter listes herunder. Alle aktiviteter kan pauses.

Løb
Denne aktivitet måles med GPS, afstand i kilometer og tidsforbrug. Herudfra gives et antal point. Samtidig med at der løbes tegner appen på skærmen den rute som der løbes.

Du behøver ikke at kigge på telefonens skærm, men skal have den med på ruten.

Cykling

Denne aktivitet måler med GPS afstand i kilometer og tidsforbrug. Herudfra gives et antal points. Samtidig med at der cykles tegner appen på skærmen den rute som der cykles. Du behøver ikke at kigge på telefonens skærm, men skal have den med på ruten.

Kapløb

Her løber du om kap med en mus, hund, elefant, eller gepard. På en linje vises en løber (dig) og det valgte dyr. Det gælder om at nå i mål før dyret. Du behøver ikke at kigge på telefonens skærm, men skal have den med på ruten.

7 min workout

Træning i syv til xx minutter med syv til xx forskellige øvelser. Hver øvelse tager 1 minut. Der er i alt fem niveauer, med stigende intensitet. Niveau 2-5 er låst til at begynde med og åbnes ved at gennemføre alle øvelserne på et niveau i sessionen.

Niveau 1 (7 minutter): Boksning, Høje knæløft, stående rotering, squat, maveliggende ryghævning, mavebøjninger, liggende bækkenløft.

Niveau 2 (7 minutter): Høje knæløft, squat, armstræk på knæ, stående rotering, mavebøjninger, maveliggende ryghævning, liggende bækkenløft.

Niveau 3 (10 minutter): Høje knæløft, skiftende frogger, omvendt mavebøjninger, boksning, squat, armstræk på knæ, sprællemænd, maveliggende ryghævning, høje knæløft, mavebøjninger.

Niveau 4 (7 minutter): sprællemænd, skiftende frogger, planke, omvendt mavebøjninger, maveliggende ryghævning, armstræk.

Niveau 5 (10 minutter): Høje knæløft, skiftende frogger, omvendt mavebøjninger, sprællemænd, planke, squat, planke med rotation, liggende bækkenløft, armstræk, maveliggende ryghævning.

Du skal ikke have telefonen på dig, men skal kunne se skærmen under øvelser. Det er muligt at springe frem og tilbage mellem øvelserne, men ikke at ændre sammensætning eller rækkefølge. Der gives et antal points for hver gennemført øvelse.

Shake

Ryst telefonen og se figuren tumle rundt på skærmen i 30 sekunder. Du behøver ikke kigge på skærmen.

Balance

Balanceøvelser der anvender telefonens gyroskop. Her skal du holde telefonen stille mens en række øvelser udføres. Der gives points for at telefonen holdes stille under øvelserne. Du skal have telefonen i hånden og kigge på skærmen under øvelserne.

Metode

Appen benytter en række kendte træningsøvelser, og inddrager elementer fra spil til at højne motivation.

Målgruppe

Appen kan benyttes af alle, men er udviklet til kognitivt udfordrede børn.

Udvikler og samarbejdspartnere

Living Buddy er udviklet i samarbejde med børn og unge af non-profit organisationen Living IT Lab i samarbejde med Center for Autisme, Danske fysioterapeuter og Det nationale autismeinstitut.

Data og sikkerhed

Appen lever op til krav for data og sikkerhed. Du skal dog være opmærksom på, at du har mulighed for at logge ind med Facebook, og dele dine resultater via facebook. Gøres dette lever appen ikke længere op til kravene for datasikkerhed til patientbehandling.

Klinisk effekt

Der findes ingen dokumenteret effekt af selve appen, men den gør brug af velkendte træningsøvelser som er udarbejdet i samarbejde med Danske Fysioterapeuter. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Psykiatrien i Region Syddanmark Region Syddanmark