Medicinkortet

Medicinkortet er en informationsapp, hvor du kan se din aktuelle medicin, som er registeret på Det Fælles Medicinkort.
Appen giver dig også mulighed for at se de åbne recepter, som du kan få udleveret på apoteket samt den medicin du allerede har fået udleveret. 
Medicinkortet giver desuden mulighed for at anmode om receptfornyelse hos din praktiserende læge.  

Godt at vide:

  • Appen linker til det Fælles Medicinkort, hvilket betyder du skal bruge NemID for at anvende appen.
  • Er du under 15 år og ikke i besiddelse af NemID, så kan du få adgang til dit Medicinkort via dine forældres login. 

 

+

  • Medicinkortet har fået en gennemsnitlig score på 2,1, hvilket er over middel. Appen er veludviklet og opfylder de krav man kan forvente.

 

÷

  • Det trækker lidt ned i scoren, at der er en manglende beskrivelse af udviklingen, samt information om hvor hurtig man kan få support. 

 

Brugerperspektiv:

En patient som er diabetiker synes følgende om appen:

”Jeg synes det er en nem og overskuelig app. Superfedt, at den også omhandler børnene. Jeg savner en ting. Når jeg anmoder om at få fornyet en recept kunne jeg godt tænke mig en tilbagemelding, når recepten faktisk er fornyet.”

 

Læs mere

Tekniske informationer

Funktioner

Se din aktuelle medicin I appen kan du se din medicin som er registreret på Det Fælles Medicinkort af din læge.

Se dine recepter I appen kan du se dine åbne recepter, hvor du fortsat kan få udleveret medicin på apoteket. Du kan også se den medicin, du allerede har fået udleveret på apotek.

Sende anmodninger om receptfornyelse Du kan sende en anmodning om receptfornyelse til din praktiserende læge på de lægemidler, der er aktive. Ved anmodning om receptfornyelse er det muligt at vælge antal pakninger og størrelse (hvis tilgængeligt).

Gæstelogin Det er muligt at logge ind på sit eget Medicinkort på en andens smartphone via funktionen Gæstelogin. Bemærk: denne funktion er tilføjet i en nyere version af appen, end den screeningspanelet har screenet.

Metode

Medicinkortet er en informationsapp og bygger derfor ikke på en klinisk metode.

Målgruppe

Medicinkortet henvender sig til alle over 15 år, der ønsker overblik over deres medicin. Er du under 15 kan du få adgang via dine forældres login. 

Udvikler og Samarbejdspartnere

Appen er udviklet af Sundhedsdatastyrelsen. 

Data og sikkerhed

Appen registrerer persondata, men lever op til de krav der stilles til apps med registrering af persondata.

Der er ikke behov for CE-mærkning, da appen hverken er beslutningsunderstøttende, diagnosticerende eller monitorerende/overvågende.

Klinisk effekt

Medicinkortet er en informationsapp, og derfor er klinisk effekt ikke relevant. Formålet med appen er, at den skal reducere antallet af medicinfejl, den skal være med til at reducere antallet af genindlæggelser og den skal mindske tidsforbruget til afklaring af borgerens aktuelle medicinoplysninger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Psykiatrien i Region Syddanmark Region Syddanmark