Mental Førstehjælp

Mental Førstehjælp anvender to guidede øvelser, der kan hjælpe dig til bedre at kunne håndtere situationer der forårsager problemer i din hverdag. De to øvelser hedder SLIP og MÆRK, og er indspillede som lydfiler. Oplæseren har en rolig stemmeføring.

SLIP er en øvelse i at holde fokus og finde ro. Her bliver du guidet af stemmen til at fokusere på nuet, og slippe tankerne. I MÆRK øvelsen bliver du bedt om, at mindes en episode der for dig har været ubehagelig. Du vil derefter blive guidet igennem øvelsen som kan være med til, at opløse ubehaget du føler.

Mental Førstehjælp er en app der kan hjælpe dig til at finde ro, og slippe tankerne. Appen egner sig godt som værktøj i din personlige udvikling eller som forebyggelse. Denne app er ikke rettet mod personer med svære psykiske vanskeligheder.

Mental Førstehjælp appen kan blandt andet bruges til koncentrationsbesvær, præstationsangst, vrede eller som hjælp til bedre at kunne håndtere situationer, der kan være vanskelige for dig. Appen er udviklet af Coach- og organisations konsulent Karsten Schiøtz.

Mental Førstehjælp er simpel at finde ud af, og har et intuitivt design. Både SLIP og MÆRK er nemme øvelser at tilgå, og man bliver guidet igennem med en rolig stemmeføring.

 

Godt at vide:

Det er vigtigt at nævne, at Mental Førstehjælp ikke er rettet mod anvendelse i psykiatrien, men mod personlig udvikling eller til organisatoriske sammenhænge.   

Det er anbefalet at bruge et headset, for at få den bedste effekt af appens indhold.

 

+

  • Appen er nem at bruge
  • Mental førstehjælp kan bruges mod en række af forskellige problematikker
  • Appen er gratis at bruge
  • Mulighed for at skifte sprog mellem dansk og engelsk

÷

  • Mental Førstehjælp er ikke godt egnet til svære lidelser
  • Mangel på forskning i effekten af appen
Læs mere

Tekniske informationer

Funktioner

SLIP på forsiden finder du SLIP øvelsen. Hvis du trykker på den, vil appen åbne en side, hvor du kan læse om og afspille øvelsen. Det er anbefalet at bruge et headset, for at få den bedste effekt af appens indhold.

MÆRK på forsiden finder du MÆRK øvelsen. Hvis du trykker på den, vil der åbne en side, hvor du kan læse om øvelsen. Du afspiller øvelsen ved at vende din enhed på siden. Når din enhed vender på siden har ud mulighed for at trykke på ’JA’ og ’NEJ’. Du vil blive stillet en række spørgsmål i øvelsen som du kan svare ja eller nej til.

Menu under menu findes en række af funktioner. Her kan du blandt andet finde kontakt funktionen, der indeholder kontaktoplysninger på udvikleren. Du kan også ændre sproget til engelsk, eller finde information om appen.

Metode

Mental Førstehjælp bygger grundlæggende på to metoder. Den første hedder Somatic Experiencing udviklet af Peter Levine. Det er en tilgang, der tager udgangspunkt i, hvordan psyken kan have sammenhæng med kropslige og fysiske oplevelser. Den anden metode hedder Pure Awareness Techniques, som er en fænomenologisk tilgang til behandlingen af traumer, der er udviklet af Tom Stone.

Målgruppe

Mental Førstehjælp er hovedsageligt rettet mod organisationer, eller personer der er interesseret i personlig udvikling.

Udvikler og samarbejdspartner

Mental Førstehjælp er udviklet firmaet Coach2Manage med Coach- og organisationskonsulent Karsten Schiøtz. Du kan læse mere om Karsten Schiøtz og Mental Førstehjælp her.

Data og sikkerhed

Mental Førstehjælp lever op til datasikkerhedskravene.

Klinisk effekt

Der er ingen dokumenteret effekt af Mental Førstehjælp.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Psykiatrien i Region Syddanmark Region Syddanmark