Mindfulness Appen

I Mindfulness Appen kan du blive vejledt igennem meditationsøvelser og -kurser med det formål at opnå mindfulness. Appen har fem ”Kom-godt-igang”-meditationer indenfor temaerne: vejrtrækning, giv slip, lyde, sindet og anerkendelse. Derudover har appen 3-30 minutters meditationer, ”body scan”-meditation og muligheden for at kunne tilpasse en meditation efter eget behov. Meditationerne sættes i gang og slutter med en klokkelyd, hvilket gør det muligt at vælge om man vil guides eller ej igennem meditationen. Underviseren i den danske udgave er Bjarne Nybo, som er certificeret meditationsinstruktør fra The Chopra Center i USA.

 

Godt at vide:

+

 • Appen er gratis i en basisudgave. Er du interesseret i flere øvelser, er det muligt at tilkøbe en premium udgave, hvormed du får adgang til mere end 180 guidede meditationer.
 • På Mindhelper.dk kan du få mere viden om mindfulness og gode mindfulness-øvelser.
 • Mindfulness Appen har fået en score på 2,33. Den høje score skyldes at appen i basisudgaven er intuitiv og nem at benytte. Samtidig har den en høj kvalitet i funktionerne, designet og den kliniske kvalitet, mens baggrundsinformationen har trukket lidt ned.  

 

÷

 • Påmindelsesfunktionen har i prøveperioden vist sig ikke at virke efter hensigten: Påmindelserne er ikke kommet på de korrekte indstillede tidspunkter.
 • Vi fraråder at gøre brug af Facebook delefunktionen, da facebook ikke lever op til de krav der stilles omkring datasikkerhed. 
 • Premium koster penge

 

 

Brugerperspektiv:

Inspirationsgruppen fandt appen hjælpsom med ,når man har brug for lige at trække sig tilbage og få ro. Samtidig synes de at guiden i appen har en behagelig stemme, dog er det samtidig en fordel at kunne slå denne stemme til og fra. Generelt set fandt de den også nem og tilgængelig, dog skal man lige bruge lidt tid på at forstå de små specifikke indstillinger.

 

Læs mere

Tekniske informationer

Funktioner

Begynd nu:
Består af en introduktion til app’en, samt fem “kom-godt-igang”-sessioner af ca. 5 minutters varighed. I sessionerne får man instruktioner om meditation inden for temaerne: vejrtrækning, giv slip, lyde, sindet og anerkendelse. Det er muligt at indstille baggrundslyden, fx strand eller regn til sessionerne.

Meditationer:
Består af hhv. 3, 5, 15, og 30 minutters meditationer, hvor man sættes i gang og stoppes af en klokkelyd. Man kan ved disse meditationer vælge at blive guidet af en stemme eller ej, og samtidig indstille baggrundslyden. Derudover indeholder meditations-funktionen muligheden for at man selv laver en tilpasset meditation 1-95 minutter samt en 5 minutters body scan, som er en afspændings mediation, hvor man på skift har sin opmærksomhed rettet mod forskellige steder på kroppen.   

Mine Favoritter:
* Kun premium. Mine Favoritter giver mulighed for at man kan tilføje ens favorit meditationer og kurser, med det formål at man hurtigt kan finde dem igen.

Premium:

 • Giver mulighed for at tilkøbe flere meditationsøvelser både på dansk og engelsk, herunder bl.a.:
 • ”Rejse-meditationer” 
 • ”Giv slip på stress”-meditationer
 • ”Krop”-meditationer, hvor man øger opmærksomhed og afslapning i kroppen.
 • ”Fokus”-meditationer, hvor man øger evnen til at fokusere når man er privat og på jobbet.
 • Med Premium er det desuden muligt at give op til 5 meditationer som gave til andre.

 

Påmindelser:
Giver mulighed for at indstille app’en til at sende én påmindelser om meditationer. Dette kan indstilles efter tidspunkt og dage og efter om du er på en bestemt lokation. For at bruge denne funktion skal du give tilladelse til at du må få tilsendt beskeder samt adgang til din lokalitet.
Denne funktion har i prøveperioden vist sig ikke at virke efter hensigten. Påmindelserne er ikke kommet på de korrekte indstillede tidspunkter.

Min profil:
Giver dig overblik over hvornår du har været logget ind, hvor mange kurser og sessioner du har gennemført, og hvilke meditationer du har afspillet mest. Funktionen giver samtidig mulighed for at dele din statistik over gennemførte meditationer på Facebook. I forbindelse med dette skal du være opmærksom på at dine data deles og ikke krypteres.
Derudover er det også muligt at få tilsendt en daglig meddelelse om mindfulness.

Søg:
Giver dig mulighed for at søge i app’en på en bestemt underviser, emne, meditationsvarighed eller erfaringsniveau.

Metode

Mindfulness Appen baserer sig på kendte øvelser inden for mindfulness.

Målgruppe

Mindfulness Appen henvender sig til alle på 13 år og over.

Udvikler og samarbejdspartnere

Mindfulness appen er udviklet af et svensk firma der også hedder MindApps. Underviseren i den danske udgave af app’en er Bjarne Nybo som er certificeret meditationsinstruktør fra The Chopra Center i USA.

Data og sikkerhed

Appen indsamler i udgangspunktet ikke personfølsomme data, og er sikker at bruge så længe du ikke deler data med Facebook. På iOS er det også muligt at dele data med appen ”Sundhed”, hvilken vi fraråder at gøre brug af. Du skal være opmærksom på, at der ikke er kode på appen. Samtidig kan data sendt med funktionen "Fortæl en ven" ske fra egen mail, hvilket betyder at data i mailen ikke er krypteret.

Klinisk effekt

En ældre version af Mindfulness Appen blev i 2013 testet i et parallelt randomiseret kontrol studie. Formålet med studiet var at sammenligne appen Viary, som er baseret på adfærdsaktivering, med Mindfulness Appen ift. selvhjælps-behandling af personer med depression. Studiets resultater viste at Mindfulness Appen havde større effekt på deltagere med mild grad af depression, sammenlignet med Viary som havde større effekt på deltagerne med svære depressioner. Du kan læse artiklen her.  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Psykiatrien i Region Syddanmark Region Syddanmark