MUBS

MUBS er en app, der er målrettet mennesker med depression. Appen motiverer brugeren, til at lave aktiviteter der kan hjælpe dig med at håndtere depressive symptomer. Du kan selv vælge, hvilke typer aktiviteter du har lyst til at lave. Derudover har man mulighed for at designe egne aktiviteter. Det betyder, at du kan tilpasse appen, så den passer ind i din hverdag. Appen kommer også med en række forslag som inspiration til nye aktiviteter.

MUBS bygger på metoden ”adfærdsaktivering”, som er en evidensbaseret metode og vist sig at være være effektiv i depressionsbehandling. Denne metode har fokus på at aktivere adfærdsmønstre. Det kan for eksempel være at løbe en tur eller besøge en ven.

I appen kan du kan følge dine fremskridt , og se hvor mange aktiviteter du har gennemført. Du får point, hver gang du gennemfører en aktivitet, og du kan blandt andet stige i niveau, når du har samlet point nok. På den måde kan du følge din udvikling og blive motiveret til at nå dine mål.

Godt at vide:

Du kan med fordel bruge lidt tid på at designe personlige aktiviteter, som passer ind i din hverdag. Det kan nemlig gøre det nemmere for dig at gennemføre aktiviteterne og nå dine målsætninger.

+

Mulighed for at designe dine egne aktiviteter

Udviklet af fagpersoner, og bygger på en evidensbaseret metode

MUBS er gratis

÷

 MUBS er ikke blevet opdateret de seneste 12 måneder

Læs mere

Tekniske informationer

Funktioner

Oversigt funktionen finder du nederst i appen. Her kan du planlægge aktiviteter for dagen, samt tilføje nye aktiviteter ved at trykke på plusset i højre hjørne. Der er også en skridttæller, vejrudsigt samt et point system. 

Inspiration for dagen funktionen finder du i bunden af appen. Her kan du finde forslag og inspiration til aktiviteter, du kan lave.

Fremskridt funktionen finder du i bunden af appen. Her kan du følge dine fremskridt, den viser blandt andet din generelle udvikling, og giver dig et overblik over de  aktiviteter du har lavet  de seneste syv dage.

Rutine funktionen finder du nederst i appen. Her kan du lave rutiner for ugen, og det er en nem måde, til at få planlagt sine aktiviteter for en uge ad gangen.

MUBS vejledning finder du i øverste højre hjørne markeret som et spørgsmålstegn. Her kan du finde hjælp og vejledning til MUBS

Vælg eller opret aktiviteter finder du på forsiden som et plustegn. Her kan du tilføje nye aktiviteter til din dag.

Profil funktionen finder du i øverste højre hjørne. Her kan du finde brugerinformationer, samt logge ud af MUBS.

Målgruppe

MUBS henvender sig bredt til mennesker med depression.

Udvikler og samarbejdspartner

MUBS er udviklet af Copenhagen Center for Health Technology (CACHET), som forsker og udvikler sundhedsteknologi. De samarbejder blandt andet med Danmarks Tekniske Universitet, Københavns Universitet og Region Hovedstaden.   

Data og sikkerhed

MUBS lever op til datasikkerhedskravene.

Klinisk effekt

Der er endnu ingen studier, der har undersøgt den kliniske effekt af MUBS. Men studier som har undersøgt brugervenligheden viser, at flere brugere synes, at MUBS er brugervenlig og kan afhjælpe depressive symptomer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Psykiatrien i Region Syddanmark Region Syddanmark