SAFE RSJ

SAFE RSJ er en app, hvor du kan finde beroligende metoder og viden om selvskade. Appen henvender sig til dig, der selvskader eller er pårørende til en der selvskader. Appen kan dog bruges af alle, der gerne vil finde inspiration til beroligende metoder. SAFE RSJ giver dig et overblik over forskellige metoder, og du finder blandt andet mindfulness metoder, musik eller åndedrætsteknikker, samt en række andre aktiviteter. SAFE RSJ har et intuitivt design, som gør det nemt at finde rundt i appen.

SAFE RSJ er delt op i to dele. I den ene del kan du finde forskellige metoder til at finde ro. Den anden del henvender sig til pårørende og har fokus på, at hjælpe andre der selvskader. Som fagperson kan du også bruge appen til at finde inspiration.   

Godt at vide:

Denne app kan også bruges, selvom du ikke selvskader men blot mangler metoder til at finde ro.

Appen linker til nogle eksterne apps. Her skal man være opmærksom på ikke at dele unødig data med følgende apps: Spotify, Paint by number, Musixmatch, Magic puzzles, Jigsaw puzzles, Hama Universe, PhotoPearls, Strikke, Ultimate guitar.

 

+

  • Indeholder  mange forskellige metoder til beroligelse
  • Appen er gratis

÷

  • Nogle af øvelserne kræver, at man har særlige fysiske remedier
Læs mere

Tekniske informationer

Funktioner

Prøv funktionen giver dig adgang til en række forskellige metoder, man kan bruge til at finde ro. Som pårørende kan du også finde information om, hvordan du kan forholde dig til selvskade, og måder til at berolige eller hjælpe den selvskadende.

Favoritter funktionen kan du bruge til at lave en liste med de metoder eller information, du finder særligt hjælpsomt. Hvis du tilføjer metoder til dine favoritter, kan de være nemmere at finde igen.

Læs funktionen kan du bruge til at finde viden om selvskade og muligheder for behandling. 

Hjælp funktionen kan du bruge til at finde en række telefonnumre, man kan ringe til, hvis man har brug for hjælp eller en at snakke med.

Målgruppe

SAFE RSJ er relevant for personer der selvskader, men også til dig der gerne vil finde metoder til beroligelse. Appen henvender sig også til pårørende og fagpersoner.

Metode

Den bygger på metoder fra mindfulness, massage, musik eller akupressur.

Udvikler og samarbejdspartner

SAFE RSJ er udviklet af Psykiatrien i Region Sjælland, i samarbejde med psykiatrien Syd i Vordingborg, Psykiatrisk forskningsenhed i Slagelse og regionens appcenter. I udviklingsprocessen har der været et tæt samarbejde med patienter, pårørende og fagprofessionelle.

Data og sikkerhed

Appen SAFE RSJ lever op til datasikkerhedskravene. Dog skal du være opmærksom på, at SAFE RSJ foreslår nogle eksterne apps. Her skal man være opmærksom på ikke at dele unødig data med følgende apps: Spotify, Paint by number, Musixmatch, Magic puzzles, Jigsaw puzzles, Hama Universe, PhotoPearls, Strikke, Ultimate guitar.

Klinisk effekt

Der er ingen dokumenteret effekt af selve appen, men den bygger på metoder der anvendes i praksis.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Psykiatrien i Region Syddanmark Region Syddanmark