Anbefalinger til patienter

Når du vil bruge apps til at styrke din mentale sundhed

Apps har et stort potentiale til at være en hjælp. MindApps har derfor lavet en række anbefalinger til dig. Alle apps som du finder i MindApps bibliotek er frit tilgængelige, sikre, brugervenlige og fagligt validerede.

Gå til MindApps bibliotek


1. Pas på dine personlige data

Monitorering, registrering og indsamling af data er ikke nyt i behandlingen af mental sundhed og psykisk lidelse. Men med apps bliver meget af det automatiseret og de personlige oplysninger opbevares digitalt. Derfor skal man være opmærksom på, hvordan en app håndterer data, så dine oplysninger ikke ender i de forkerte hænder.

Alle apps udstillet på MindApps.dk er kvalitetssikret i forhold til deres datahåndtering.


2. Brug kun apps med anerkendte tilgange

Alle kan udvikle og udgive en app. Derfor kan kvaliteten være svingende. Enkelte apps kan ligefrem være uhensigtsmæssige eller skadelige for dit helbred. Derfor skal du altid tænke dig om, hvis du vil bruge en app til håndtering af mental sundhed og psykisk lidelse. Du skal bl.a. sikre dig, at appens metode og værktøjer bygger på anerkendt teori og praksis.

Alle apps udstillet på MindApps.dk er fagligt vurderet af fagpersoner.


3. Husk at apps opdateres løbende

Apps er under konstant udvikling, og der kan løbende ske ændringer i appen, når appen opdateres. Det er oftest et positivt tegn, hvis en app opdateres jævnligt, da det kan være et tegn på, at udvikleren løbende forbedrer og retter fejl i appen. Det betyder dog også, at du skal være opmærksom på, at der kan forekomme større og mindre ændringer i appen ved opdateringer.


4. Tal altid med din læge eller en anden sundhedsprofessionel, hvis du (måske) er syg

Selvom apps kan gøre en stor forskel i arbejdet med mental sundhed, så kan de ikke erstatte kontakten med en sundhedsprofessionel. Der er derfor vigtigt, at du altid tager apps i brug i dialog med en sundhedsprofessionel, som kender dig og din situation.

MindApps.dk understreger, at apps ikke kan erstatte sundhedsfaglig rådgivning, diagnose og behandling. Der tages ikke ansvar for synspunkter, rådgivning, anbefalinger eller udtalelser, der formidles i de forskellige apps.

Psykiatrien i Region Syddanmark Region Syddanmark