Psykiatriens hverdagstestere

Borger, fra bruger til medudvikler

Telepsykiatrisk Center  arbejder målrettet med at skabe kvalitet og sammenhæng i fremtidens digitale løsninger i psykiatrien, og her er borgeren en vigtig medspiller.

Igennem testpanelet, Psykiatriens Hverdagstestere, inddrages borgeren i alt fra udvikling af digitale koncepter til kvalitetssikring af nuværende digitale løsninger. Det kan være ting som mobile applikationer, hjemmesider som MindApps.dk, Virtual Reality-programmer m.m.

 

Sæt dit præg på digitale løsninger

Psykiatriens hverdagstestere er et landsdækkende panel, bestående af brugere (patienter eller tidligere patienter) og pårørende. Som en del af Psykiatriens hverdagstestere kan du dele dine erfaringer og meninger og på den måde være med til at kvalitetssikre og forbedre digitale løsninger, til hjælp for alle brugere i psykiatrien.

Din viden er vigtig for, at vi kan udvikle nyttige digitale løsninger af høj kvalitet, til psykiatriens brugere og ansatte. Som hverdagstester er du med til at sikre, at eksisterende og nye løsninger kan give hjælp og støtte ved nogle af de konkrete udfordringer du selv oplever, eller har oplevet, i hverdagen.

 

Det tester du som hverdagstester

Som hverdagstester deltager du i forskellige aktiviteter. Der testes aldrig medicin, men derimod nye digitale løsninger og services, der kan være en støtte i hverdagen. Der vil også være mulighed for at deltage i workshops med fokus på at indsamle viden om behov, og på at udvikle designs til nye løsninger. Det er meget fleksibelt at være hverdagstester, og du bestemmer selv, i hvilket omfang du ønsker at deltage.

 

Deltagelse uden fysisk fremmøde

Du deltager hjemmefra over nettet, og kan være med uanset hvor i landet du bor.

Her kan du f.eks. være med til at

  • Afprøve apps eller hjemmesider over en længere eller kortere periode
  • Udfylde “Apptjekkeren til borgeren”
  • Blive interviewet over telefon ved test af apps
  • Give kommentarer til nye digitale løsninger

 

Deltagelse med fysisk fremmøde

Nogle tests og aktiviteter kræver, at du er fysisk tilstede.

Det kan være i forbindelse med workshops, hvor vi udvikler:

  • Behovsafdækninger
  • Designs af nye løsninger
  • Test af brugervenlighed af eksisterende løsninger

 

Sådan kan et testforløb se ud

Når vi tester en udviklet app på MindApps.dk, tager vi udgangspunkt i  “Apptjekkeren”, som kan hjælpe med at vurdere sikkerhed og kvalitet i apps, til håndtering af psykiske vanskeligheder. Den er målrettet behandlere, borgere og udviklere.

Som supplement til Apptjekkeren, har vi udviklet ”Apptjekkeren til borgeren” som har til formål at kvalificere funktionalitet og brugervenlighed i apps, ud fra brugerens perspektiv. Det handler altså ikke om krav til kvalitet og sikkerhed, men mere om brugeroplevelsen af en app.

Apptjekkeren til borgeren består af fire simple spørgsmål, du som hverdagstester bliver bedt om at svare på, når du har afprøvet en app.

Ovenstående er blot et eksempel på, hvordan et testforløb kan være.

 

Bliv hverdagstester

For at blive en del af Psykiatriens hverdagstestere skal du tilmelde dig som deltager*. Ved tilmelding bliver du bedt om at udfylde personlige data, som vi senere kan bruge til at matche aktiviteter med den rigtige målgruppe. Når der er brug for lige præcis dig, sender vi en invitation til din e-Boks.

Tilmelding foregår via NemID for at sikre korrekte oplysninger, og så vi senere kan kontakte dig via e-Boks. Systemet vi benytter, er udviklet i overensstemmelse med gældende dansk lovgivning, og der er indbygget de nødvendige sikkerhedsfaciliteter til behandling og beskyttelse af dine personfølsomme oplysninger. Du kan altid fortryde, hvis du ikke længere ønsker at være en del af hverdagstesterne.

*OBS! Det er kun muligt at tilmelde sig fra en PC. Vi arbejder på en løsning, så smartphones og tablets også kan benyttes.

Tilmeld dig her (åbner i nyt vindue).

Følg Psykiatriens hverdagstestere på Facebook

Ønsker du ikke længere at være en del af Psykiatriens hverdagstestere, kontakt os på hverdagstester@rsyd.dk

Var artiklen nyttig for dig?

Op
Ned

Tak for din feedback

Fortæl gerne, hvorfor du pegede tommeltotten op eller ned.

Mange tak

Vi sætter stor pris på dit input.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Psykiatrien i Region Syddanmark Region Syddanmark