Vejledning til MindApps

Hvilke apps vises på MindApps.dk?

På MindApps finder du apps, der henvender sig til mennesker med psykiske vanskeligheder. Alle apps på MindApps er tilgængelige i appbutikkerne og opfylder krav til datasikkerhed og klinisk kvalitet.

 

Sådan anmelder vi apps

MindApps kvalitetsvurdering baserer sig på Apptjekkeren og en review proces, hvor mindst to uafhængige behandlere og en datasikkerhedskyndig konsulent fra Telepsykiatrisk Center anmelder appen. Resultatet er en score og en rapport, hvor man kan læse mere om appens kvalitet og sikkerhed. Kun de apps, der opfylder grundlæggende krav for kvalitet og datasikkerhed vises på MindApps. Har den enkelte app mindre problemer med sikkerheden, for eksempel manglende adgangskode, vil det fremgå i app-rapporten og under “værd at vide” i selve app-anmeldelsen.

 

Hvordan fungerer scoresystemet?

Anmeldte apps får en score fra 0.0 til 3.0 stjerner. Denne score er et gennemsnit af de point behandlerne har givet på baggrund af Apptjekkerens 12 spørgsmål. Scoren kan ikke stå alene, men skal sesi sammenhæng med vurderingen i anmeldelsen. En app kan f.eks. have fremragende baggrundsinformation, klinisk kvalitet og design, men hvis der er mangler i enkelte funktioner vil den ikke få 3 stjerner.

3.0 gives til en fuldstændig fejlfri, veldesignet og velbeskrevet app, der er udviklet sammen med brugere og har god dokumentation for effekt.

2.0 gives til en app med god baggrundsinformation, klinisk kvalitet, funktionalitet og design.

1.0 gives til en app, der har enkelte brugbare funktioner, men som har mangler på et niveau, der påvirker brug af appen negativt. Man vil som udgangspunkt ikke finde apps med en lavere score end 1.5 på MindApps.dk.

Samarbejde med borgere og behandlere

MindApps.dk samarbejder med borgere og behandlere i udvikling af MindApps.dk samt anmeldelser af apps. Vi afholder løbende workshops med borgere og behandlere  hvor vi udvikler funktioner på MindApps og tester apps.

På MindApps vægter vi et samarbejde med borgere og behandlere meget højt, da det gør en stor forskel for kvaliteten af anmeldelserne og hjemmesiden.

Var artiklen nyttig for dig?

Op
Ned

Tak for din feedback

Fortæl gerne, hvorfor du pegede tommeltotten op eller ned.

Mange tak

Vi sætter stor pris på dit input.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Psykiatrien i Region Syddanmark Region Syddanmark