How Are You?

Med How Are You? kan man registrere humør ved brug af smileys. Der er fem forskellige humørindstillinger, og hver gang der laves en registrering har man mulighed for at koble en note til. Smiley og note kobles herefter til kalenderfunktionen på telefonens kalender. Koblingen kan kun ses i app’en. Man kan lave én smiley pr. dag og registrere et gennemsnit af dagen eller lave flere registreringer i løbet af dagen, hvorefter app’en selv beregner et gennemsnit. App’en har en påmindelsesfunktion, som kan sættes mellem 1 og 4 gange om dagen, og man indstiller selv, hvilke tidspunkter disse skal være på. Ud fra registreringerne og gennemsnitsberegningerne laves et grafisk overblik. Der er tre forskellige grafiske oversigter. Én over den aktuelle dag, én over den aktuelle måned og en sidste, der viser en graf over alle registreringer der er foretaget.

Registreringen skal ses som et øjebliksbillede, og patienten har 30 minutter til at ændre sin registrering. Derefter er det kun muligt at slette den, hvis den er forkert. Man har mulighed for at sende en oversigt over det grafiske billede af ens registreringer til ens behandler eller lignende.

 

Godt at vide

  • Hvis brugeren deler data fra appen via dens e-mail funktion krypteres det ikke. Deling af data er derfor på brugerens eget ansvar.
  • Hvis du giver tilladelse, kan appen få adgang til din kalender.
  • På Mindhelper.dk kan du få mere viden om at registrere dit humør i løbet af ugen.

 

+

  • How are you har fået en rating på 2,3. Det er specielt appens design der trækker op, samtidig med at appen er velbeskrevet både på appstore og på udviklers hjemmeside.
  • Appen har en god funktionalitet,

 

÷

  • Tegn på manglende vedligeholdelse på Android platformen, hvor den ikke er opdateret siden 2014. 
Læs mere

Tekniske informationer

Funktioner

  • Humørregistrering med smileys
  • Humøroversigt i kalenderen
  • Graf over humørudvikling
  • Påmindelser om humørregistrering

Metode

Appen er inspireret af den kognitive metodes dagbogsføring. Appen er udviklet som et redskab til at optimere trivsel og herunder afværge eller arbejde sig ud af en krise. Formålet er at skabe overblik over sammenhængen mellem hverdag og humør.

Målgruppe

Appen kan bruges på tværs af alle aldersgrupper. Mennesker med affektive lidelser og nervøse -og stressrelaterede tilstande. Appen kan også være relevant på områder som søvnbesvær, stemmehøring, motion og livsstil.

Udvikler og samarbejdspartnere

Cand.psych.aut Lene Bammeskov

Data og sikkerhed

Appen indeholder oplysninger, der tilsammen kan indikere en helbredstilstand. Data opbevares lokalt på telefonen. Brugeren kan selv vælge at dele data fra appen via e-mail. Vær opmærksom på, at de data brugeren vælger at dele via e-mail ikke krypteres og at deling af data derfor er på brugerens eget ansvar.

Klinisk effekt

Der er ikke foretaget nogen studier af den kliniske effekt af appen. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Psykiatrien i Region Syddanmark Region Syddanmark