Lægehåndbogen

Lægehåndbogen er en opslagsapp målrettet sundhedsprofessionelle. Der lægges hovedsageligt vægt på sygdomsbeskrivelser og artikler om undersøgelser og behandlinger. Lægehåndbogen er tænkt som et digitalt opslagsværk med søgefunktion, så relevant viden kan tilgås forholdsvist hurtigt. Udvikleren skriver, at informationen er ment som en støtte – og ikke en erstatning – i forholdet mellem patienten og dennes læge.

Godt at vide:

  • Da appen er målrettet sundhedsprofessionelle, betyder det, at tekst er skrevet i fagsprog, og billeder forklares ud fra fagtermer. Hvis du ønsker et mere alment tilgængeligt opslagsværk, har Danske Regioner også udviklet appen Patienthåndbogen, der netop beskriver sygdomme, symptomer osv. i et sprog målrettet patienter.
  • Det er muligt at gemme artikler som bogmærker og dele disse via mail eller på Facebook. I forbindelse med dette skal du være opmærksom på at data deles og ikke krypteres.

 

+

  • Appen er gratis.
  • Appen er veludviklet med et godt design.
  • Der er også en webudgave af Lægehåndbogen.
  • Nem at bruge ift. at finde den viden du søger.

 

÷

  • Lægehåndbogen kan kun bruges, når du har internetforbindelse.
  • Screeningsdeltagerne foretrækker at benytte hjemmesiden, da det er meget teksttunge artikler, og det er nemmere at overskue disse på en større skærm.
Læs mere

Tekniske informationer

Funktioner

Opslagsværk

I opslagsværket kan du få viden om sygdomme formidlet i form af artikler, billeder og videoer. Du kan vælge at tilgå artiklerne via de forudbestemte kategoriseringer f.eks. Allergi, Kræft, Lunger, Psykiatri mm. Under hver kategori kan du finde viden omkring symptomer, sygdomme, undersøgelser, patientinformation og illustrationer. Du kan også vælge at søge på en specifik sygdom i Lægehåndbogen. Under hver specifikke sygdom er det muligt at finde information om bl.a. Forekomst, Patogonese, Differentialdiagnoser, Sygehistorie, Klinisk undersøgelse, Tiltag og råd, Forfattere mm. 

Søgefunktion

I Lægehåndbogen er det muligt at søge med fritekst og med diagnosekoder.

Bogmærkefunktion

Med bogmærkefunktionen, kan du gemme artikler, billeder og videoer, så de er hurtigere tilgængelige ved senere læsning.

 

 

Metode

Lægehåndbogen er et opslagsværk i app-format, og den bygger derfor ikke på en klinisk metode.

Målgruppe

Appen henvender sig primært til sundhedsprofessionelle. I appbeskrivelsen er aldersgruppen 17+.

Udvikler og samarbejdspartnere

Lægehåndbogen er udviklet af Danske Regioner. Artiklerne er skrevet af læger eller specialister inden for det pågældende emne. De skriver at artiklerne løbende bliver revideret og opdateret i takt med forskning og ny viden i samarbejde med en praktiserende læge.

Data og sikkerhed

Appen indsamler i udgangspunktet ikke personfølsomme data, og er sikker at bruge så længe du ikke deler data med Facebook. Du skal være opmærksom på, at der ikke er kode på appen. Hvis nogen får fat i din telefon vil de derfor kunne se hvilke artikler du har gemt som bogmærke. Samtidig kan data sendt med funktionen "del” ske fra egen mail, hvilket betyder at data i mailen ikke er krypteret.

Klinisk effekt

Det er ikke relevant at lave kliniske testforløb på et opslagsværk. Det relevante handler i højere grad om hvilke retningslinjer der er for behandling og medicindosering i appen. Udvikleren fraskriver sig al ansvar og beskriver at det er en faglig vurdering der skal laves individuelt for hver patient.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Psykiatrien i Region Syddanmark Region Syddanmark