Psykologens værktøjskasse

Psykologens værktøjskasse er en mindfulness og hypnose app, der indeholder 59 oplæste lydhistorier. Historierne guider dig til at finde ro, eller hjælper dig med at være til stede i nuet. Psykologens værktøjskasse kan blandt andet bruges ved stress, angst, smerter, eksamensangst eller søvnproblemer. Appen har to gratis historier man kan lytte til, de øvrige skal man betale for.

Appen er simpel at bruge, og kræver udelukkende at man tager sig tid til, at lytte til de indspillede historier. Psykologens værktøjskasse bygger på storytelling, hvor historier bruges til at udfolde egne indre ressourcer, eller til at  lære at se tingene på en ny måde.

Psykologens værktøjskasse har et afslappet visuelt udtryk, med fine billeder til hver historie.

Historierne har navne som ”oksen med kærren” eller ”Det blå fokus”. Navne som kan afsløre hvad historien handler om, men som også til tider kan gøre det svært at gennemskue helt præcist, hvad historien kan hjælpe en med.

 

Godt at vide:

Psykologens værktøjskasse har kun to gratis historier, de øvrige koster 25 kr pr. historie eller 299 kr for adgang til dem alle. Det er en fordel, at læse og følge den introduktion der er når man først starter appen. Du kan også se introduktionen igen ved at klikke på ’Menu’ og derefter ’Intro’.

 

+

  • Appen er nem at anvende.
  • Udviklet af Lotte Lykke Frederiksen, som har faglig ekspertise inden for området.
  • Oplæser har en rolig og behagelig stemme.

 

÷

  • Appen har kun to gratis historier.
  • Pga. af historiernes navne kan det være svært at gennemskue, hvad de præcist hjælper med.
Læs mere

Tekniske informationer

Funktioner

Vælg værktøjer er en funktion, hvor du kan se hvilke historie der findes, og med mulighed for at købe dem du ønsker. Alle historier er delt op i kategorier som for eksempel stress, angst, slap af, selvværd, trist, søvn, indre kritik, smerte & sygdom eller eksamen.

Mine værktøjer viser dig hvilke historie du har tilgængelig. Som udgangspunkt er to historier gratis.

Offline funktionen giver dig mulighed for at lytte til historierne offline. Du henter dem ned på din telefon ved at klikke på den lille sky i venstre hjørne når du er inde på et værktøj. Du vil kunne afspille dem under offline funktionen i menuen.

Gendan køb kan du bruge til at gendanne tidligere køb af historier.

Metode

Psykologens værktøjskasse bygger på metoden storytelling, hvor historier hjælper brugeren til at udfolde egne indre ressourcer, eller til at lære at se tingene på en ny måde. Historierne kan altså give mulighed for refleksion hos brugeren. Derudover bygger alle øvelser på teknikker fra mindfulness og hypnose.

Målgruppe

Psykologens værktøjskasse kan bruges af både voksne og børn. Afhængigt af hvilken historie man lytter til, vil den være bedst egnet til en bestemt målgruppe. Nogle historie omhandler eksamensproblematikker, mens andre kan handle om smerter eller sygdom.

Udvikler og samarbejdspartner

Psykologens værktøjskasse er udviklet af Lotte Lykke Frederiksen. Hun er psykolog og specialist i klinisk psykologi og psykoterapi. Lotte Lykke Frederiksen har blandt andet også udgivet bogen Helende historier – en fænomenologisk eksistentiel metode i terapi, Frydenlund, 2013.

Data og sikkerhed

Psykologens værktøjskasse lever op til datasikkerhedskravene.

Klinisk effekt

Der er ikke studier på effekten af Psykologens værktøjskasse.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Psykiatrien i Region Syddanmark Region Syddanmark