Brain+ recover

Appen Brain+ recover kan hjælpe dig til at rehabilitere efter en hjerneskade, eller hvis man er i fare for kognitiv tilbagegang. Appen henvender sig blandt andet til borgere der har Alzheimers, depression, Parkinsons eller hjerneskade. 

Brain+ recover bruger spil til at træne din hjerne. Du finder en række forskellige spil i Brain+ recover som kan være en sjov og spændende måde, at træne sin hjerne på. Appen er meget motiverende at bruge, og spillene er alle sammen af høj kvalitet. De enkelte spil har fokus på at øge bestemte kognitive funktioner. Det kan for eksempel kan være generel opmærksomhed, visuel opfattelse eller hukommelseskapacitet. Til hvert spil er der en forklaring som beskriver, hvilke kognitive funktioner det træner.

Brain+ recover lavet blandt andet også en hjerneprofil, hvor du kan se og følge din udvikling. Denne hjerneprofil kan også bruges, til at tilpasse træning dine behov.

Generelt er appens design meget elegant og brugervenligt, men dog er der så mange forskellige spil og funktioner, at det kan tage lidt tid at lære bruge appen.

Godt at vide:

Brain+ recover er i stand til at tilpasse sig i sværhedsgraden. Det vil sige at appen i starten finder dit niveau. Derfor kan spillene i Brain+ recover være meget svære, men det er altså ikke fordi man ikke kan finde ud af det, men blot fordi appen hele tiden forsøger at presse dit niveau. Dette kan for nogle brugere være problematisk, da det kan være et nederlag når man ofte taber i spillet, eller bliver presset til sit max.

 

+

Sjov og motiverende app

Kan hjælpe med mange forskellige mentale vanskeligheder

Tilpasser sig til dit niveau

÷

Koster et månedligt gebyr på 79 kr.

Appen har mange funktioner, der til tider kan være forvirrende

Læs mere

Tekniske informationer

Funktioner

Menuen her finder du blandt andet, de neurospil der træner din hjerne. Du kan også finde din Hjerne Profil, hvor du kan følge med i din udvikling.

Daglig træning er en funktion du finder i menuen. Appen giver dig her mulighed for, at lave daglige øvelser. Hvis du klikker på det lille bog-ikon nederst i højre hjørne, får du instruktioner til, hvordan spillet fungere. Nederst i venstre hjørne finder du et reagensglas-ikon, som beskriver hvad spillet kan træne, og hvorfor det er relevant. 

Indstillinger finder du i menuen og her kan du indstille lyd, og se informationer vedrørende din bruger. Her er også links til Brain+ facebook og twitter, og mulighed for at give feedback.

Metode

Brain+ recover bruger spil til, at træne din hjerne med. Denne metode hedder gamification, og kan skabe motivation for at bruge appen.

Derudover anvender Brain+ recover en række kognitive og neuropsykologiske teknikker.

Målgruppe

Brain+ recover henvender sig personer som er i rehabilitering efter en hjerneskade, dette kan blandt andet være en hjerneblødning eller neurodegenerative sygdomme som Parkinsons, Alzheimers eller anden kognitiv nedsættelse. Appen henvender sig også til personer med depression, stress, angst og skizofreni.

Udvikler og samarbejdspartner

Brain+ recover er udviklet af Brain+ ApS, med Kim Baden-Kristensen som CEO. Appen er udviklet i tæt samarbejde med både patienter, klinikere og forskere. Her er en liste over de samarbejdspartnere der har været involveret i udviklingen af Brain+ Recover: Oxford University, Nottingham University, Københavns Universitet, Aarhus Universitet, Center for Hjerneskade, Psykiatrisk Hospital i Region Hovedstaden og Center for Neuropsykiatrisk Depressionsforskning i Region Hovedstaden.

Data og sikkerhed

Brain+ recover lever op til datasikkerhedskravene.

Klinisk effekt

Brain+ Recover er blevet testet i et pilotstudie, og er på nuværende tidspunkt i gang med en række studier, der blandt andet undersøger effekten af Brain+ Recover. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Psykiatrien i Region Syddanmark Region Syddanmark